Hlavní obsah
Článek

Lejla Abbasová (44) ani po narození syna nenechala svých charitativních aktivit, a ne že by se jim věnovala z tepla domova. V Africe už byla loni a v pátek se do Keni opět chystá. Tříletého syna Davida bude hlídat její expartner Michael Kocáb a její maminka.

"Máme nový projekt Pohlednice. V úterý máme ještě poslední akci, kdy budeme sbírat podpisy dětí známých maminek a s nimi odjedeme do masajské školy," vysvětlila.

Syna s sebou nebere. "Je to pracovní cesta. Nešlo by to časově, navíc spím a bydlím v podmínkách, které jsou naprosto neslučitelné s malým dítětem. Ale už jsem ho měla v Súdánu, to mu bylo asi čtrnáct měsíců. Chtěla jsem, aby ho poznal můj biologický otec," upřesnila.

To, že je maminka Lejla tmavá, zatímco on je skoro albín, prý Davídek nevnímá. "Paradoxně mu tu jinakost implementuji já. Jemu připadá, že všichni ostatní jsou jiní, ale ta máma je normální. Aspoň si to tak maluju. Ale u nás je to tak na přeskáčku, kdy je zase moje maminka bílá, takže mi to přijde normální," dodala.

Po rozchodu s Kocábem prý starost o syna zvládá docela dobře. "Pomáhá mi máma, Michal funguje víceméně taky dobře. Davida má jeden den v týdnu a mají ten nejlepší vztah, jaký dosud měli. Michal se v ten den věnuje Davidovi naprosto maximálně, což nikdy předtím nebylo a David se na něj vždycky strašně těší. Je to ten nejlepší možný závěr toho všeho," domnívá se.

Davídek už s tátou strávil o prázdninách i týdenní dovolenou. "A až pojedu do Afriky, taky spolu týden budou. Nevím, jestli úplně sám, ale zvládá to," uzavřela Abbasová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám