Hlavní obsah
Článek

Uvedení muzikálu Děti ráje v brněnském Bobycentru je poněkud netradiční. Představení je sice dost dlouhé, diváci si ale mohou krátit čas třeba u baru. Je totiž otevřený pořád. Jednoho z premiérových diváků dokonce museli vyvést, jak se dokázal během muzikálu opít. A autor, producent a herec v jednom Sagvan Tofi (59) nám vysvětlil, proč tomu tak je.

"Má to výhodu v tom, že chlapi jdou na Děti ráje se ženskými, které jsou romanticky naladěné, zatímco ti muži to tak úplně nemají. A tenhle sál je multifunkční, jsou tam stolky, u kterých se může popíjet. Je to á la Las Vegas. No a někdo to občas přepískne. Když má radost, že se na tři a půl hodiny zbavil partnerky, která zaujatě sleduje děj, a oni se mezitím zlejou," vysvětlil Sagvan.

Brněnská verze představení se nám zdála poněkud dlouhá, delší, než byla ta pražská. "Já jsem chtěl, aby si to Moraváci užili. A jsou to tak dobré věci, že se to nedá krátit. Naopak musím pořád přidávat. Ale pravda je, že tohle byla premiéra a pak to bude trochu zredukované. A navíc to není tak dlouhé, když u toho můžete požívat," míní Tofi, který to tak má ale všude.

Když třeba on hraje hlavní roli v muzikálu Mýdlový princ, trvá představení o tři čtvrtě hodiny déle, než když je na pódiu jeho alternace Martin Dejdar (59), jenž se s ním střídá i v Dětech ráje. Možná i tady bude představení s ním kratší. "To nevím, já ho ještě pořádně hrát neviděl, protože, jak říká Bořek Slezáček (56), on prakticky ještě nezkoušel. Jen stihl málem vyrazit zuby Zdeňkovi Hrubému (52)," smál se Sagvan.

Méně už se smál, když se zranil on. "Já se málem podřízl. Na jevišti je takový ostrý rantl, já jsem v emoci švihl rukou a je to opravdu tak ostré, že jsem si málem podťal žíly. Bylo to těsně vedle tepny, kdyby se to stalo dneska, mohla do diváků stříkat krev," uzavřel a ukázal nám jizvu.

Reklama

Další články

Načítám