Hlavní obsah
Článek

Bez ohledu na počasí, roční období a dokonce i aktuální zdravotní stav, naběhá Dalibor Gondík (54) denně deset kilometrů. Pravidelný dril se na jeho tělesné schránce pochopitelně otisknul. Herec a moderátor má postavu srovnatelnou s africkými běžci. Na jeho těle byste těžko hledali gram tuku.

O tom se ostatně můžete přesvědčit sami, neboť se moderátor oblíbeného kutilského pořadu Gondíci s.r.o. předvedl spoře oděný během tréninku hloubkového potápění. V největším českém aquaparku v Čestlicích ho učil potápění bez přístroje ve zdejší osm metrů hluboké potápěčské jámě zkušený instruktor Martin Zajac.

„Musím přiznat, nebyla to žádná brnkačka. Tohle potápění je docela věda a vůbec jsem to nečekal. Já mám potápěčský kurz s přístrojem, ale tohle je trochu něco jiného. Můj instruktor Martin mi hodně pomohl a díky jeho trpělivosti a zkušenostem jsem pochopil, o co jde. Hlavním zákonem je klid a správná práce s dechem před ponorem,“ instruoval nás Gondík.

Po vysvětlení tajů této disciplíny pak lehce, a dlužno dodat i s elegancí, zvládl ponor až na dno jámy. „Myslel jsem, že pod vodou jsem byl půl minuty, ale byla to dokonce minuta celá, a jak mi můj expert prozradil, dá se natrénovat nádechový ponor se zadrženým dechem na dvě až dokonce tři minuty. To mě hodně zaujalo a řekl jsem si, že do toho půjdu a až si budeme příště povídat, tak vám řeknu, kam jsem se s výdrží pod hladinou posunul,“ dodal Dalibor Gondík a pustil se do dalšího tréninku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám