Hlavní obsah
Článek

Do projektu Terezy Maxové (52) Teribear hýbe Prahou se zapojila celá řada českých osobností. Známé české modelce se podařilo charitativně-sportovní akci dodat mezinárodní rozměr. Zaběhat si na pražskou Letnou na základě jejího pozvání dorazila také Kiera Chaplin.

Britská herečka, modelka, vnučka legendárního komika Charlieho Chaplina (†88) a pravnučka spisovatele Eugena O’Neilla dorazila do Prahy opravdu jen kvůli této příležitosti. „Už mnoho let je Tereza mojí velmi blízkou přítelkyní, její projekt samozřejmě znám a byla pro mě čest ho podpořit,” říká Keira a jedním dechem dodává: „Bylo mi skutečně potěšením strávit nějaký čas v Praze. Poprvé jsem zde zavítala před šestnácti lety, abych porotcovala v soutěži modelek a tohle nádherné město jsem si od té doby zamilovala.”

Kiera se do Prahy vrací ráda a často. Před třemi lety se stala hvězdou pražského Plesu v Opeře a při té příležitosti si zatančila s vítězem StarDance Janem Onderem. Chaplin byla na improvizované běžecké dráze na pražské Letné na tom správném místě. Pohyb je pro ni totiž v životě velmi důležitý. „Miluju sport. Ten pocit po dobrém cvičení je prostě nadevše. Pohyb není dobrý jen pro tělo, ale také pro vaši duši,” říká třiatřicetiletá rodačka ze severoirského Belfastu.

Kráska z filmu Jak je důležité míti Filipa se snaží pomáhat potřebným stále. „Vždycky jsem se snažila dávat zpátky to, co mi bylo dáno. Pracovala jsem s různými charitativními organizacemi a podpořila jsem různé druhy pomoci. Aktuálně se snažím být nápomocná hlavně Nadaci Amy Winehouse, která se snaží pomoci mladým lidem najít jejich cestu."

V současné chvíli se díky skutečně velkému zájmu veřejnosti nachodilo a naběhalo na letenské trati více než 50 tisíc kilometrů. I vy máte šanci se této bohulibé akce účastnit, ale pospěšte si. Dnes tento závod končí. Kulturní program finálového dne se skládá z koncertu Lake Malawi, DJ setu Ohm Square a vystoupení skupiny Portless.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám