Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hitmaker Michal David (63) se rozhodl vyzkoušet roli filmového producenta. Začal se natáčet film Decibely lásky s jeho hity a Michal do něj vložil nejen písničky, ale i vlastní peníze. "Samozřejmě že se bojím, že bych na tom mohl tratit," přiznal Super.cz.

"Zadlužil jsem se, šel jsem i do úvěru. Není to tak, že by film byl celý zasponzorovaný. Nějaké partnery sice máme, ale ne na všechno. Je určité riziko, že na tom prodělám, ale kdybych tomu nevěřil, nikdy bych do toho nešel. Stejně jsem věřil Kleopatře a svým dalším muzikálům, a zatím jsem na ničem neprodělal. Tak doufám, že i ten film bude jedním z lepších projektů," věří David.

Natáčení se ovšem řešilo několik let, kdy měl být snímek původně pokračováním filmových hitů Discopříběh. Řešila se i autorská práva. Nakonec to ale Michal David s režisérem vyřešili šalamounsky. "Říkali jsme si, proč vlastně dělat nějakou trojku. Lidi to moc nechtějí, tak jsme se rozhodli pro úplně nový film, který nemá nic společného s minulostí," upřesnil.

Spojnice mezi Discopříběhem přesto existuje. Už jen to, že v něm opět hraje Rudolf Hrušínský mladší, anebo to, že se děj odehrává v Plzni. "Ruda Hrušínský nehraje hlavní roli jako v Discopříběhu, není tam ani Ladislav Potměšil. A Plzeň je tam z úplně jiných důvodů. Jinde jsme nenašli vhodné prostory," lakonicky sdělil David.

Podle čeho tedy vybírali herce? "Chtěli jsme lidi, kteří mají vztah k mým písničkám. Třeba Alžběta Bartošová hraje v mých muzikálech, Aneta Vrzalová zase v Dětech ráje. Mají vztah k tomu, co dělám, protože spousta mladých už dneska vidí muziku jinak. Většinu herců ale vybíral režisér Míla Halík," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám