Hlavní obsah
Článek

Dcera tragicky zemřelého hitmakera Karla Svobody Jana Wallace-Svobodová je zpátky v Česku. Po dlouhých čtyřech letech od smrti svého otce se rozhodla, že navštíví své rodné město. Nebylo to ale z rodinných důvodů, nýbrž kvůli výstavě fotografií. Svobodová, která jako by svému otci z oka vypadla, je totiž ve Spojených státech uznávanou fotografkou.

„Je to moje první výstava v Česku a jsem strašně nervózní. Doufám, že se moje fotografie budou lidem líbit,“ svěřila se Wallace, která si jako kmotru své výstavy vybrala kamarádku z dětství Nelu Boudovou.

Výstavu dcery Karla Svobody si nenechala ujít ani rodina Štaidlových, vedle kterých Jana se svým bratrem Petrem vyrůstali. „Bylo to jako za starých dobrých časů. Byl tam Láďa Štaidl se syny, dcerou a přítelkyní Míšou. A dorazil i Petr Svoboda, takže se výstava nesla v duchu vzpomínání,“ prozradil první manažer zpěvačky Ivety Bartošové Tomáš Gottlieb.

Přestože se ale v galerii poblíž Písecké brány sešla celá rodina Štaidlů a obě děti Karla Svobody z prvního manželství, jeho druhá žena Vendula chyběla. Nebyla totiž pozvaná.

Wallace-Svobodová se v Česku dlouho neohřeje. Již za čtrnáct dní odjíždí zpátky do Los Angeles, kde se svou rodinou žije. Výstava unikátních fotografií oceánu, pouště a života okolo něj Čechoameričanky bude k vidění v galerii u pražské Písecké brány do 3. září.

Reklama

Další články

Načítám