Hlavní obsah
Článek

Nizozemská modelka Yfke Sturm utrpěla během dovolené na ostrově Ischia velmi vážná zranění a momentálně bojuje o život v nemocnici. Po pádu z motorového surfboardu ji v moři přehlédl jiný surfař a ve vysoké rychlosti na ni najel ve chvíli, kdy se snažila dostat do bezpečí. Z vody ji vytáhl člen místní pobřežní hlídky, který jí poskytl první pomoc.

Třiatřicetiletá modelka, která v minulosti předváděla i pro Victoria’s Secret, byla po nehodě letecky přepravena do nemocnice v Neapoli, kde pobývá v péči specialistů. Podle dostupných informací skončila s frakturou lebky a poraněnou páteří a je stále v umělém spánku.

Lékaři nevylučují, že bude mít trvalé následky a kvůli poranění míchy hrozí i trvalé ochrnutí. Událost je o to smutnější, že Sturm před měsícem porodila své první dítě - syna Alexandera.

Kariéru v modelingu odstartovala v patnácti letech vítězstvím v soutěži Elite Model Look a krátce nato podepsala smlouvu se značkami Ralph Lauren a Calvin Klein. Poté se dočkala spolupráce s mnoha módními domy jako Dior, Versace, Armani, Valentino, D&G, Moschino, Oscar de la Renta, Fendi a mnoha dalšími. Uváděla rovněž holandskou verzi soutěže Amerika hledá topmodelku a podílí se na řadě charitativních projektů.

Reklama

Další články

Načítám