Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve velkém stylu byl odstartován Mercedes Benz Prague Fashion Week. Barbara Nesvadbová (49) se svým časopisem Harper's Bazaar uspořádala v magických prostorách budoucího Muzea moderního skla Ziba opulentní večeři pro prominenty spojenou s volbou nových návrhářských talentů.

Nebylo to ale jen o pozlátku a zábavě. Tento večer si vzal za cíl pomoct postiženému chlapci Dominiku Burdovi. „Dominik je právě v ústavu Adeli, je velmi těžce postižen. My se snažíme přibírat co nejvíc dětí, které potřebují tuto náročnou rehabilitaci,” svěřila se nám při příchodu Nesvadbová.

Vždycky tomu tak ale nebylo, aby Bára Nesvadbová v takové velké míře pomáhala potřebným. Největším impulzem k tomu, aby se začala věnovat ve větší míře charitě, byla smrt jejího otce, známého lékaře a nejvýznamnějšího českého představitele sci-fi Josefa Nesvadby. „Začalo to před deseti lety, když táta zemřel. Každý má nějaký vnitřní impuls. Překot v mém životě začal velmi smutnou událostí, pro mě, na druhou stranu, uvědoměním si některých věcí. Každý ale v nějakém věku dospívá k jiným hodnotám než těm, které má ve dvaceti, ne?” položila nám řečnickou otázku Bára.

K pomoci druhým je tím pádem přirozeně vedená i spisovatelčina dcera Bibiana. „Pravidelně chodíme pomáhat do útulků. Bibča přispívá a nadaci dobrý anděl dává své kapesné,” uvedla Barbara Nesvadbová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám