Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Prolomil hradbu mlčení, a to pořádně zostra! Josef Rychtář (65) zavolal do redakce Super.cz, vyčetl nám, že mu nedáváme prostor k vyjádření (přitom si před časem schválně zablokoval v telefonu číslo našeho redaktora, aby se mu nemohl dovolat) a promluvil o své exmanželce Darině Nové (66), která podle něj může za to, že málem skončil ve vazbě. Co nám řekl?

Několikrát opakoval, že Darina je duševně chorá a že by ji měl někdo vyšetřit. Z videa, které jsme s ní pořídili, nic takového sice patrné není, Josef si ale myslí, že je to tutovka. Dělat blázna z ženy, kvůli jejímuž zmlácení byl odsouzen k podmínce, mu připadá asi jako dobrá taktika před dalšími soudními jednáními, které ho čekají v září.

Darině prý nedělá nic špatného, napadání si tak podle něj pravděpodobně vymyslela. „Nikdo si jí nevšímá, neubližuje jí, nepíše, nevolá, nekontaktuje ji, nevyhrožuje jí. Kvůli této paní a ani kvůli synovi si nebudu ničit život, abych se přiklonil nějakému nepředvídatelnému kroku,“ slibuje Rychtář, že nikoho mlátit nebude. A vrátil se k předběžnému opatření, za jehož údajné porušování byl zatčen a je trestně stíhán kvůli maření výkonu úředního rozhodnutí.

„To vykázání bylo z mého pohledu absurdní a nesmyslné. Několikrát jsem jí navrhl, ať mě vyplatí z nemovitosti (v říčanské vile exmanželů má dvě a půl dvanáctiny – pozn. red.), to znamená můj podíl, který tam mám, plus to, co jsem tam investoval ze svých finančních prostředků. Ona se bojí udělat soudní odhad, protože na vyplacení nemá. To je podle mě ten pravý důvod, proč se mě snaží zlikvidovat, aby mě nemusela vyplácet,“ tvrdí odvážně.

„Před lety jsem jí nabídl při rozvodu, že když stáhne žádost o rozvod, přepíšu na ni svůj podíl. Ale to platilo tehdy. Až na základě toho, jak se ke mně začala chovat, jsem to přehodnotil. Teď jí nic nedám, ani vypálenou sirku jí neodpustím,“ říká nekompromisně Rychtář.

Darina Nová samozřejmě myslí opačně. Poslední čtyři roky vnímá jako dobu nepřetržitého týrání ze strany exmanžela, chybět neměla řada vulgarit, slovních přestřelek a hlavně fyzických napadení. Dělení společného majetku momentálně chystá, rozhodně však odmítá, že by chtěla bývalého muže dostat do vězení kvůli majetku. „Za vše si svým chováním může sám. Je mi jedno, jak skončí, hlavně ať už je definitivně pryč z mého života,“ uvedla před časem.

Kdo si myslíte, že je víc duševně chorý?
Darina Nová
2,4 %
Josef Rychtář
97,6 %
Celkem hlasovalo 5584 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám