Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Věčně usměvavý bavič a moderátor Petr Novotný (76) vyrazil do společnosti a k našemu velkému překvapení souhlasil i s rozhovorem na kameru, přestože prodělal těžkou mozkovou mrtvici, z níž se doteď dostává. Kromě několika málo chyb ve výběru slov je to ale skoro ten starý dobrý Novotňák!

Jeho firma je vydavatelem nové kuchařky televizního kuchtíka Ladislava Hrušky (46), takže nemohl chybět na jejím křtu. A museli jsme ho pochválit, že prodělaná mrtvice na jeho projevu není skoro vůbec poznat.

„Moc nemluvím, ale když se chvilku snažím, tak to vypadá, že s vámi mluvím normálně. Mluvím teď mnohem míň než dřív. Vtip bych vám ale říct nedokázal. Když si na deset patnáct minut odejdu, tak to sice bude náročné, ale naučím se to a řeknu ho,“ řekl redaktoru Super.cz muž, kterého kromě horšího vyjadřování trápí už jen částečně ochrnutá pravá ruka.

Bohužel se musel rozloučit s prací, před rozhlasový mikrofon nebo před kameru by se necítil postavit. Ale nehází flintu do žita. „Musím se hlavně naučit dobře mluvit. Každý den se naučím pět věcí. A slíbil jsem, že začnu psát. To, co mi trvalo dřív hodinku, tak teď píšu dvě tři hodiny,“ přiznal.

Prý nikdy netušil, že by se mu něco mohlo přihodit, a když k mrtvici došlo, cestou do nemocnice byl vysmátý a neustále něco vyprávěl. „Nepoznal jsem to na sobě. Celý rok, vlastně ještě o něco víc, mi pak trvalo, než jsem zase normálně začal mluvit,“ přidává a dodává, že nezměnil ani moc jídelníček.

„Zhubl jsem dvacet třicet kilogramů a teď se snažím, abych jen nepřibíral. Jinak to neřeším,“ dodal Petr Novotný, který má i přes prodělané zdravotní trable ohromnou radost ze života a za sebou výbornou podporu rodiny.

Reklama

Další články

Načítám