Hlavní obsah
Článek

Už před více než dvěma desítkami let stanula Tereza Maxová (52) v porotě prestižní modelingové soutěže Elite Model Look v Americe. Letos to bylo ale vůbec poprvé, co se jedna z nejúspěšnějších českých modelek v historii účastnila českého a slovenského finále.

„Bylo to ještě v době, kdy jsem žila v New Yorku. Byla jsem součástí té velké Elite rodiny, myslela jsem si, že jsem ta topmodelka, ale v podstatě jsem neměla ještě žádné zkušenosti. Na druhou stranu jsem se ale dovedla vžít do role holek, které na casting přišly. V roce 1989 jsem neuměla jazyk, neměla jsem žádné zkušenosti, byla jsem vylekané štěně,” vzpomíná Tereza na ročník 1992, kdy v celosvětové soutěži zvítězila shodou okolností Češka Martina Šmuková, která se nyní jako Tereza hojně věnuje charitativní činnosti.

Ve zmíněné soutěži se umisťují stále mladší účastníci a účastnice. Letošní česká vítězka Aneta Měšťanová má pouhých patnáct let. Maxová má čtyřletého syna Aidena a šestiletou dceru Mínu, kteří jsou na modeling ještě malí. Zatím. Jak by ale reagovala, kdyby se o dráhu modela pokusil její nejstarší syn Tobias? „Do osmnácti musí zůstat doma, dodělat školu a pak se uvidí,” říká striktně Maxová.

Reklama

Další články

Načítám