Hlavní obsah
Článek

Je to až neuvěřitelná hříčka osudu, ale zpěvák a účastník hudebních reality Hlas Česko Slovenska a Robin Hood – Cesta ke slávě David Weingartner (†30), který se o víkendu za dosud nevyjasněných okolností utopil v říčce Chomutovce, měl hodně společného s hudební legendou Jiřím Schelingerem (†30).

Oba patřili k vyznavačům rockové hudby a spojoval je i chraplavý hlasový projev. Společnou však mají i tragickou smrt opředenou tajemstvím, která je bohužel zastihla příliš mladé. Jiří Schelinger i David Weingartner zemřeli shodně ve třiceti letech poté, co se utopili.

Schelingerova smrt dodnes vzbuzuje řadu spekulací. Oficiálně měl skočit z mostu v Bratislavě do Dunaje, kde se utopil. Jeho tělo bylo nalezeno až o několik dní později a bylo vyloučeno cizí zavinění. Dodnes se však objevují názory, že všechno bylo úplně jinak a nalezené tělo možná ani nepatřilo Schelingerovi.

Smrt bez cizího zavinění byla konstatována i u Davida Weingartnera. Policie zároveň zkoumá, zda nebyl pod vlivem alkoholu nebo drog, což prý mohl být i Schelinger.

Reklama

Další články

Načítám