Hlavní obsah
Článek

Včera v odpoledních hodinách zemřel známý český zpěvák, druhý nejúspěšnější muž pěvecké reality show Robin Hood - Cesta ke slávě a také finalista Hlasu Česko Slovenska David Weingartner. Utopil se v říčce Chomutovka na Chomutovsku.

Jak na nadějného zpěváka vzpomínají jeho kamarádi? David byl mezi kolegy velmi oblíbený. Vzpomínají na něj jako na skromného srdečného kluka s obrovským talentem.

"Dozvěděl jsem se to v noci, když nám to volala úplně rozhozená Míša Doubravová. Je to šílený. Čekám pořád na nějakou zprávu, co se vlastně stalo. Od rána s Maruškou nemluvíme o ničem jiném. Je to hrozný, lidi by neměli umírat takhle mladí. Byl to talentovanej mladej kluk... zapálili jsme doma svíčku... doufám, že to, co teď musí prožívat jeho rodina, pro ně co možná nejdřív odezní a přebolí, přeju jim sílu, neumím si to představit," řekl Super.cz Jan Kříž, vítěz reality show Robin Hood - Cesta ke slávě, který momentálně zkouší muzikály Atlantida v divadle Kalich a Děti ráje v Brně.

Smrtí Davida byla zaskočena i Míša Doubravová, která se tragickou zprávu dozvěděla mezi prvními: „Měl celý život před sebou. Zase mají v nebi o dalšího fenomenálního muzikanta víc. Byla s ním vždycky hrozná sranda… nemám slov.“

„Neznám podrobnosti toho, co se vlastně přihodilo. Ještě před pár měsíci jsme se Davidem viděli po tom, co se přestěhoval do Prahy. Nedokážu se s tou představou, že je pryč, zatím moc srovnat,“ reagovala jeho další kolegyně z Robina Hooda Radka Pavlovčinová (35).

V Hlasu Česko Slovenska byl Weingartner v týmu Michala Davida (63). I ten je ze smrti svěřence v šoku. "Pane Bože, ten byl v mém týmu. Skvělý skromný kluk s talentem na muziku. Je mi to moc líto. Tak mladí lidé nemají odcházet z našeho světa. Je to moc smutná zpráva," napsal v sms zprávě David.

Vzpomínají na něj také Elis Ochmannová, která s ním soutěžila v Robinu Hoodovi, a Petr Kutheil z Hlasu Česko Slovenska. "Jsem z toho úplně hotovej, volali jsme si před týdnem, že jdem na pivo. Nedávno jsme u mě celý večer u flašky dělali písničky s kytarou a smáli jsme se, že to pošlem kapele Depeche Mode. S Davidem jsme byli podobná krevní skupina. Měl svůj vnitřní svět a bohužel se občas nechával až moc unést, ale to jsem na něm měl rád," řekl Super.cz

Elis Ochmannová neudržela slzy. "Je to strašná rána. Byl tak mladej. Pořád tomu nemůžu uvěřit. Přišli jsme o velkého umělce a hodného kluka s velkým srdcem. Přijde mi to jako včera, co jsme se viděli naposledy. Bude mi chybět," dodala Elis, která hraje v muzikálech v divadle Hybernia a čeká ji hlavní role v připravovaném muzikálu Sibyla.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám