Hlavní obsah
Článek

Pro někoho možná naprosto nečekané čtvrteční propuštění Josefa Rychtáře (65), kterému za maření výkonu úředního rozhodnutí reálně hrozila vazba, nakonec ale skončil na svobodě, obrátilo říčanskému podnikateli život vzhůru nohama. „Bylo to tam super,“ hlesl směrem k novinářům po svém vyproštění ze želízek a nechal se synem Janem odvézt do Říčan. Co se s ním dělo dál?

„Táta byl samozřejmě špatný, ale dostane se z toho. Když jsem ho vezl do Říčan, tak jsme si povídali o tom, jak to ty dva dny jeho zadržování probíhalo. Nebyl vyloženě výřečný, ale komunikovali jsme spolu,“ řekl Super.cz Jan Rychtář.

Jeho otci nyní soud vyloženě nakázal, že nesmí vstoupit na pozemek u domu, který spoluvlastní se svou exmanželkou Darinou Novou. A to až do doby, než koncem září proběhne soud. Má zákaz objevit se i ve služebně své bezpečnostní agentury, která je na pozemku. Jak ho poruší, jde okamžitě na vazbu.

„Byl v tom skutečně nevinně, vždyť jsem u toho byl, když mu soudní vykonavatel vysvětloval, co může, a co ne. Neznalost zákona neomlouvá, ale ani v předběžném opatření opravdu nebylo jasně dané, kam smí a kam nesmí. Kdyby to dopadlo opačně a skončil ve vazbě, byla by to velká křivda,“ myslí si Honza.

Tátu odvezl k jeho sestře. „Vyzvedl jsem mu věci, které potřebuje, například oblečení, a pojede do Liberce, kde si vyčistí hlavu. Možná tam bude až do soudního přelíčení,“ dodal Honza s tím, že Josef Rychtář nyní stoprocentně ani náhodou soudní nařízení neporuší.

Měli podle vás Rychtáře pustit z vazby?
Ano, opravdu nic neporušil schválně
2,2 %
Ne, zase se jen vymlouvá a zákaz opět překročí
94,8 %
Nevím, nemám na to názor
3 %
Celkem hlasovalo 5645 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám