Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Má to štěstí, že patří mezi nejobsazovanější herečky své generace. Ale teprve když Jitka Schneiderová (51) dostala příležitost zahrát si v lehkém žánru situační komedie, setkala se s jedním z nejnáročnějších pracovních projektů v životě.

Seriál Rudyho má každý rád je adaptací úspěšného rodinného sitkomu Everybody loves Raymond, který se natáčel ve Spojených státech mezi lety 1996 a 2005. Když se pak točila jeho česká verze, bylo nutné dodržet obrovskou škálu podmínek. „Každý den jsem se musela naučit přes třicet stránek textu. Na improvizaci nebyl prostor, nemohla jsem navíc říct žádné ’ale’, nebo ’už’. Muselo to navazovat, a tak jsme to měli nazkoušené jako v divadle,” prozradila během setkání tvůrců sitkomu s novináři Jitka Schneiderová.

Hlavní představitele Jitku Schneiderovou a Sašu Rašilova majitelé práv seriálu dlouhou dobu schvalovali. I v průběhu natáčení měli herci nad sebou kontrolu. „Bylo to náročné natáčení, ale nelitovala jsem, že jsem do toho šla. Z Los Angeles za námi přijeli producenti, kteří přicházeli se zajímavými připomínkami. Diskutovalo se, byla to zajímavá zkušenost,” vzpomíná Jitka.

Příliš podobností života své postavy Dáši se svým životem Jitka nenachází, snad jen jednu výraznou. „V seriálu mám pětiletou holčičku, která mi připomínala moji vlastní dceru,” říká.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám