Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Tereza Voříšková (34) před pár lety chodila s hereckým kolegou Kryštofem Hádkem (42). Ač už se dávno rozešli, na svůj vztah museli chtě nechtě zavzpomínat během natáčení nového historického filmu České televize Hlas pro římského krále, který je věnován významné osobnosti našich dějin Karlu IV.

Režisér Václav Křístek si Hádka vybral právě pro roli Karla IV. a kdo jiný než Voříšková se perfektně hodil na postavu královy manželky Blanky z Valois. Natáčení je momentálně v plném proudu a je celkem logické, že dojde i na milostné scény.

Jednu z postelových scén si Hádek s Voříškovou už vyzkoušeli. Výhodou bylo, že jim stačilo jen oprášit vlastní minulost.

Snímek o Karlu IV. se natáčí v mnoha historických objektech, mimo jiné na hradech Švihov, Kost, Cuknštejn, Točník, Zvíkov, Pernštejn či v třebíčské katedrále. Kromě Hádka s Voříškovou se diváci mohou těšit také na Hanu Vagnerovou, Stanislava Majera či Jaroslava Plesla. Česká televize film uvede v příštím roce jako příspěvek k oslavám sedmistého výročí narození Karla IV.

Reklama

Další články

Načítám