Hlavní obsah
Článek

Zatčení Josefa Rychtáře (65) za údajné maření výkonu úředního rozhodnutí v jeho synovi Janovi, který za tátou pevně stojí s tím, že nic nekalého neprovedl, vyvolalo vlnu nevole, ale také strachu. „Poslední dobou měl problémy se srdcem, už nepil, a nebylo mu opravdu nejlépe. Po tom zatčení se mu může stát všelicos!“ říká.

Reagoval tak na předchozí telefonát „hlásného trouby“ svého otce, který volal do naší redakce a dramaticky popisoval, co vše zlé se údajně s Rychtářem v policejní cele má dít. „Nikdo si neuvědomuje, že už je to starý pán. Je nemocný. A já si nevezmu na triko, že se mu něco stane. Ta celá věc ho musela sebrat, může mít zase zdravotní kolaps. Také v těch celách se k lidem nemusí chovat nejlépe, může tam být i agrese a násilí. Budu volat záchrannou službu, ať se o něj postará,“ říkal nám mluvčí momentálně nesvobodného Josefa Rychtáře. Naši otázku, jestli nemá obavu, že si místo než pro jeho gurua přijedou pánové v bílých pláštích raději pro něj, nezpracoval.

Krátce na to se ozval Jan Rychtář. „On je Petr Veselý blázen a chce být slavný, ale v tomhle nelže. Táta na tom opravdu není dobře. Celá ta situace je strašná,“ krčí rameny. Do čtyř do rána prý nespal a celou zapeklitou záležitost si pořád rozebíral v hlavě.

Jeho bratra Josefa Rychtáře mladšího, který naopak drží s matkou Darinou Novou, ta slova dopálila. „Že je nemocný? Vždyť ještě dva dny před zásahem policie jsem ho viděl, jak vesele popíjí. Jsou to nesmysly a lži a mají jen vyvolat soucit. Věřte, že až ho pustí, tak protože bude vědět, že za pár měsíců skutečně půjde do kriminálu, rozpoutá se teprve to pravé peklo. Není to ode mě žádná hysterie, ale opravdu se bojím o svůj život. Vyhrožoval mi, že mě vezme s sebou a že si mě vychutná. Vyřídil by si to nejspíš s víc lidmi. Tady přestává legrace a nechápu, proč s tím stát nic nedělá!“ uvedl rozezlený Pepa.

Jeho a Janova otce zatím policie přemístila z provizorního ubytování na policejní služebně v Říčanech do cely předběžného zadržení v Praze. Pravděpodobně ve čtvrtek přes den se rozhodne, zda bude propuštěn, nebo státní zástupce bude žádat soud o uvalení vazby.

Souhlasíte s tím, aby Josef Rychtář skončil ve vazbě?
Ano
95,8 %
Ne
1,7 %
Nemám na to názor
2,5 %
Celkem hlasovalo 36355 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám