Hlavní obsah
Článek

Léto se chýlí ke konci a nádherné slunečné dny brzy vystřídají podzimní plískanice – nečekejte, až se ochladí, a utečte před nepříjemným počasím k moři! Portál dovolena.cz od STUDENT AGENCY pro vás připravil tipy na destinace, kde vás v září i v říjnu čekají panenské pláže s bělostným pískem, azurové moře a nádherná příroda. Díky tomu, že si dovolenou užijete mimo hlavní turistickou sezónu, ušetříte tisíce korun.

Madeira – květinový ostrov si zamilovala i rakouská císařovna Sisi

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Květinový ostrov, Ostrov věčného jara, Perla Atlantiku – tuto přezdívku získala Madeira plným právem. Na ostrově panují po celý rok příjemné teploty a například ve vesničce Ponta de Sol zamračený den téměř nezažijte. Kvůli blahodárnému klimatu sem jezdila léčit svoje dýchací potíže i rakouská císařovna Sisi. Na Madeiře si přijdou na své i milovníci turistiky, kteří rádi podnikají výpravy do nespoutané přírody. Proslavené po celém světě jsou zdejší novoroční oslavy, které každoročně vrcholí pompézním ohňostrojem. Pokud chcete letos Vánoce strávit místo na lyžích u moře, je Madeira skvělou volbou. A nevěřte pověrám, že je drahá – přesvědčte se o výhodných cenách zájezdů sami.

Kapverdské ostrovy – zažijte rozmanité chutě Afriky

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Nekonečná porce relaxace, nádherné bílé pláže a azurově modré moře – to jsou Kapverdy, ostrovy u západního pobřeží Afriky. Stačí ale popojet pár kilometrů do vnitrozemí a pohádkové pláže střídají strmé hory a hluboká údolí s panenskou přírodou. Destinace tak má co nabídnout těm, kteří si chtějí plnými doušky vychutnat odpočinek na pláži, i dobrodruhům, kteří neustále touží objevovat něco nového. Při návštěvě místních restaurací rovnou nalistujte do sekce ryb a objednejte si třeba čerstvého tuňáka, kterého teprve ráno vylovili místní rybáři. Překrásným Kapverdám těžko odoláte i kvůli tomu, že představují luxusní exotickou dovolenou, která je relativně blízko a dá se pořídit za skvělé ceny.

Egejská riviéra - bělostné pláže, průzračné moře i monumentální památky

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Slunečné počasí, průzračně čisté moře a nepřeberné množství aktivit pro děti i dospělé – Egejská riviéra v Turecku vás překvapí a nadchne. Jde o jedinečný přírodní skvost, na jehož pobřeží najdete desítky velkých pláží i malých lagun a zátok. Výlety do pohádkových lagun obklopených horami ocení především zamilované dvojice, pro rodiny s dětmi jsou zase ideální zdejší resorty na plážích. Nejmenší členy rodiny na celý den spolehlivě zabaví skluzavky i další vodní lákadla.

Řecko – jedna země, stovky ostrovů, tisíce chutí a vůní

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Řecko patří mezi nejoblíbenější destinace českých turistů, řada z nich se sem vrací opakovaně. Řecko totiž tvoří stovky ostrovů a každý z nich je úplně jiný. Co se ale nemění, je nádherné moře, skvělé jídlo a typická řecká vřelost a pohostinnost. Zažijte magickou atmosféru Santorini, poznejte monumentální antické památky Kréty nebo Rhodosu. Při objevování řeckých ostrovů nezapomeňte ani na Zakynthos, na kterém žije vzácný druh želv. Na ostrově najdete kilometry písčitých pláží, ale také desítky malých zátok a nedotčených míst, kde si můžete užívat romantiky ve dvou. Mezi nejzajímavější pláže ostrova patří pláž Naviago s vrakem obchodní lodi.

Dominikánská republika – nejkrásnější karibský ostrov hraje všemi barvami

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Málokterý ostrovní stát může nabídnout tak pestrou směsici fauny a flóry jako Dominikánská republika – jedině tady najdete hned 19 národních parků, barevné korálové útesy i panenské pláže. Dominikánská republika tak ukojí apetit každého náročného turisty, který si chce během dovolené vychutnat relax na nekonečně dlouhých bílých plážích (doporučujeme návštěvu Orlí zátoky, osamělé pláže s nádhernými lagunami i korály), ale zároveň rád pokoří výzvu v podobě výstupu na nejvyšší horu Karibiku – Pico Duarte (3 175 m.n.m.). Dovolená v Karibiku je teď navíc levnější, než byste čekali – při nákupu zájezdu v režimu First Minute ušetříte tisíce korun.

Další články

Načítám