Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Možná jste si také mladého reportéra České televize Filipa Horkého (24) oblíbili tak, až vám přišlo divné, proč se v posledních týdnech přestal objevovat na obrazovce. Jeden z nejvýraznějších talentů veřejnoprávní stanice k tomu má ale vážný důvod. Trpí obrnou pravé tváře, která ve svých horších formách může mít dlouhodobé následky!

O tom, že na tom není úplně dobře, nás informovaly zdroje z Kavčích hor, kde ČT sídlí. Sám Horký to na přímou otázku potvrdil, obavy o své zdraví však znatelně mírní.

„Je pravda, že se potýkám s parézou (obrnou – pozn. red.) lícního nervu. Nejde ale o nic závažného nebo nevyléčitelného. Jak jsem zjistil, podle lékařů se tenhle problém objevuje stále častěji. Už během prvních čtrnácti dní léčby došlo ke znatelnému zlepšení,“ odpověděl Super.cz na dotaz Horký s tím, že ale vůbec nemá pocit, že by šlo o něco tak důležitého, aby se o tom psalo.

Jeho nejvěrnějším kamarádem se nyní, alespoň soudě podle zkušeností jiných pacientů, kteří se potýkali s Bellovou obrnou, stalo brčko – bez něj by se člověk postižený touto nemocí bez pobryndání ani nenapil. Filip ale bere situaci s nadhledem a už se těší na návrat na televizní obrazovku.

„V nejbližších dnech bych se chtěl postupně zapojit zpět do práce, která mě neskutečně baví a už mi chybí,“ dodal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám