Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V rámci natáčení časosběrného dokumentu Sídliskový sen se rapper Patrik Rytmus Vrbovský (47) dostal i do Indie. Právě v kastě "nedotknutelných" totiž genetici našli nejvíce shod v krevní linii podle DNA Romů, kteří žijí na našem území. Tedy i Patrikova otce. Pobyl i v jejich slumu, kde žijí na hranici bídy, a film končí očistným hinduistickým obřadem, který Rytmus absolvoval.

O tom, že by po pobytu v Indii přešel na duchovní cestu, se mluvit nedá. Na tiskové konferenci po filmu bez obalu prohlásil, že dává stále přednost materiálním hodnotám. "Beru si jen to, co mi patří. Rozběhl jsem si nějakou hru, kde si sbírám body. Peníze jsou pro mne jenom body a skóre a klíč k tomu, abych měl kvalitnější život. Ale mám troje hodinky a nemá smysl mít desatery," začal s vysvětlováním.

"Ale živím se šoubyznysem. Většinu mého života mne provázejí kamery, fotky, pódium a pozornost lidí. Je logické, abych do sebe investoval. Myslím si, že interpret, který hraje nějakou ligu, se tak musí i oblékat. Nemůžu chodit v teplákách nebo jako žebrák. Ale to je každého věc," míní.

Protože Patrik nebyl v dětství nikdy obklopen blahobytem, rodina nebyla nikdy na dovolené, ani nevlastnili automobil, možná i to hraje roli v jeho životním postoji. "Vynahrazoval jsem si to v nějakém určitém životním období, do té třicítky. Člověk si ukojí svoje ego, splnil jsem si svoje materiální sny, které jsem měl. Když už to máte, tak už to tolik nepotřebujete, neženete se za tím," řekl Super.cz.

A jaké sny tedy ještě Patrik má? "Chci být šťastný, co nejméně depresivní a být sám sebou, protože to je nejvíc. Přeji si, aby práce, kterou dělám, byla i nadále mým hobby. Chci se dál probouzet s pocitem, že miluju tenhle život, protože dělám, co mě baví a ještě jsem za to placený. Mnoho lidí žije pod nějakou maskou, nátlakem, šéfem, který mu může strhnout plat nebo mu dát vyhazov. Udělám všechno pro to, abych byl sám sobě pánem, byl sám sebou, a to mne udělá šťastným" uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám