Hlavní obsah
Článek

Rockové kapely jsou jako rodina a jejich pouto je velmi těsné. Důkazem toho je například kapela O5 a Radeček, kde se dva členové bandu ženili v rozmezí tří dnů a navíc je oddával jejich baskytarista.

První do toho praštil houslista Přemek Ptáček (29). Ten si 5. srpna v zámecké zahradě v Loučné nad Desnou nedaleko Šumperka vzal za ženu přítelkyni Leonu. O tři dny později, 8. srpna, do toho praštil kytarista Radek Sekyra (33), který na radnici v Šumperku pojal za manželku přítelkyni Katku.

„Svatba byla skvělá, moc jsme si ji všichni užili. Oddával nás spoluhráč z kapely Ondra, což bylo pro hodně lidí dojemné, akorát si na mě vymyslel takovou srandu: když začal pronášet svatební proslov, začal mluvit o nějaké holce, se kterou jsem si již prošel nádherným dlouholetým vztahem. Rodičům, nevěstě a hlavně mně pěkně zatrnulo, jenže pak to Ondra uvedl na pravou míru - že tou holkou myslí kapelu, ve které hraju už dvacet let,” směje se houslista Přemek Ptáček, který do kapely O5 a Radeček přišel ve svých osmi letech.

„Já jsem byl při obřadu tak nervózní, že jsem byl rád, když jsem si vzpomněl na tu správnou odpověď a řekl ANO. A taky jsem byl nervózní, když moje partnerka Katka řekla Ano až po 15 vteřinách ticha, to byste nevěřili, jak dlouho může trvat 15 vteřin! Kluci z kapely se s ní totiž vsadili, že za každou vteřinu ticha dostane stokorunu,” vzpomíná na svůj velký den kytarista Radek Sekyra, kterému nikdo neřekne jinak než Radeček.

Jak už jsme zmiňovali, oba spoluhráče z kapely oddával baskytarista Ondřej Polák, ten je totiž oficiálním oddávajícím města Šumperk. „Oddávat během jednoho týdne dva nejlepší kamarády bylo skvělé. I když trochu nervózní jsem byl, abych jim tu jejich velkou slávu nějak nepokazil. A taky nebylo snadné napsat za týden dvě vtipné svatební řeči kamarádům na tělo, ale snad se to povedlo. Navíc jsem si na oba připravil drobné vtípky, aby to neměli u oltáře úplně jednoduché,” uvedl Polák.

Aby toho nebylo málo, mezi jednotlivými svatbami stihla kapela 7. srpna ještě odehrát dva koncerty.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám