Hlavní obsah
Článek

Nevidomá herečka Kitty McGeever se navzdory svému handicapu dokázala prosadit na televizní obrazovce, kde šířila dobrou náladu. Odvážná žena bojující s nepřízní osudu už bohužel nedokázala čelit zdravotním problémům a následovala svého zesnulého syna.

Diváci si Kitty oblíbili v nekonečném seriálu Emmerdale, který se ve Velké Británii vysílá už od roku 1972. Herečka byla jeho součástí v letech 2009 - 2013, kdy si zahrála ve 230 epizodách. Roli v oblíbeném televizním formátu tehdy dostala už jako nevidomá žena.

Kitty McGeever začala mít zdravotní problémy už v 19 letech, kdy jí lékaři diagnostikovali cukrovku. V roce 2001 otěhotněla, ale její syn Felix přišel na svět o dva měsíce dříve před termínem porodu. Kvůli nevyvinutému srdci a plicím žil bohužel pouhých 15 měsíců.

V době, kdy Felix bojoval o život, se vlivem stresu zhoršil také stav jeho matky. Začaly jí selhávat ledviny a postupně ztrácela zrak, až ve 32 letech zcela oslepla. Po transplantaci plic se Kitty opět dala dohromady a dokázala, že může jako herečka uspět i po ztrátě zraku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám