Hlavní obsah
Článek

Jednu z hlavních rolí v seriálu České televize Doktor Martin přijala herečka Jitka Čvančarová (46). Ztvární učitelku na základní škole Lídu Klasnovou, jejíž dějová linka se proplete s ústřední postavou - doktorem Martinem Elingerem v pojetí Miroslava Donutila (73).

„Lída je taková přátelská bytost. Spravedlivá, tmelící... Je to místní učitelka, která se po čase stane ředitelkou. Má ráda děti, snaží se jim jít příkladem i svým životem. Je to taková typicky kladná postava. Doktor Elinger je velmi složitý charakter, samotářský, obsedantní a je těžké mu rozumět. Ale Lída velmi brzo zjistí, že za tou nepříjemnou a arogantní slupkou je skvělý a kvalitní člověk, ať už profesně nebo lidsky. Takže, ač na začátku vypadá, že bude jeho protihráčem, nakonec ho před ostatními obhajuje a snaží se mu pomáhat, neb místní lidé ho odmítají přijmout,“ popsala herečka ve zkratce svůj charakter a také směr, jímž se bude setkání s doktorem ubírat.

Prostředí, v němž seriál vzniká, zná Čvančarová z dřívějška, a nemůže si je vynachválit. „Velkou roli tady hraje malebné, valašské, specifické, zcela nezaměnitelné prostředí. Nám v seriálu hrají i místní lidé, neherci, jsou mile autentičtí. Já jsem do Velkých Karlovic, kde točíme, kdysi jezdila s dětmi na tábor, takže jsem se sem vrátila po x letech. Mám to tady hrozně ráda,“ dodala Čvančarová.

Reklama

Další články

Načítám