Hlavní obsah
Článek

Čtyřicetiletý kutil z Nového Zélandu zaplatil životem první jízdu na svém vznášedle, které si sám vyrobil. Obří vrtule, která má vznášedlo proudem vzduchu odlepit od zemského povrchu, se totiž utrhla a lopatka se zasekla do krku a hlavy Alastaira Kennetha Seniora. Ten na místě zemřel. Co hůř, přímo před zraky svých blízkých, jímž se chtěl pochlubit.

K incidentu došlo na pláži Muriwai na západ od Aucklandu. Případ má být výstrahou pro mnohé další kutily, kteří si vznášedla vyrábějí. Na Novém Zélandu nejsou totiž podomácky vyrobené stroje žádnou vzácností.

U čtyřicetiletého muže bylo tragédií to, že své vznášedlo řídil poprvé a navíc před nejbližšími. „Byli u toho přítomni jeho partnerka a soused, viděli to,“ přiznal mluvčí policie Colin Nuttall.

Bývalý člen Klubu vznášedel Nového Zélandu Ashley Shaw tvrdí, že jsou ale vznášedla obecně velmi bezpečná. „Vyrobit je ho jako upéct dort. Já jsem si navrhl svůj vlastní. Vznášedla jsou velmi bezpečná a jednoduchá zařízení. Jsou velmi stabilní,“ tvrdí Shaw.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám