Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jsou mladé, odvážné a srdce mají na pravém místě. A na dvou k tomu nepravých! Řeč je o dvou účastnicích sobotního pochodu gayů a leseb a jejich příznivců Prague Pride. Nikde neměly napsanou cedulku, že se jim líbí stejné pohlaví, ale jejich odvážný „kostým“ snad hovoří za vše. Mrkněte do fotogalerie na další zajímavé snímky!

Na podobných manifestech hrdosti, které ale spousta lidí spíš bere jako takový velký karneval a mají radost z pospolitosti, chodí řada návštěvníků v různých maskách. Nejinak tomu bylo i tentokrát. Drtivá většina pochodujících však přišla tak, jak by šla i na výlet (s nimi i české celebrity), jen si nechali na tvář (či na víčka) namalovat symbol duhy, která je řadu let poznávacím znamením přátel jinak orientovaných občanů.

Oproti jiným ročníkům naopak skoro chyběli ti, kteří už to asi přeháněli, když oblečeni v miniaturních sadomasochistických oblečcích bičovali svá holá pozadí. Tentokrát naše fotografka zvěčnila jen jednoho nešťastníka, chlubícího se svými půlkami.

Právě takoví se ale pak dostávali nejčastěji na fotografiích k široké veřejnosti a není divu, že to u ní vyvolávalo bouře nevole. Naštěstí je to už prakticky minulost a z pochodu, jenž ze zámoří podpořila i Madonna, je veselá a zábavná atrakce bez přehnaností.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám