Hlavní obsah
Článek

Byl tak velký, že se málem nevešel do studia a rozpadal se pod ním nábytek! Rozhlasový moderátor Luboš Xaver Veselý donedávna bral svou původní váhu 176 kilogramů jako přednost, na večírcích ale dokázal zabrat místo pro tři. Teď šel do sebe, tentokrát konečně vážně (má za sebou spoustu marných pokusů), a sundal dolů přes čtyřicet kilo. Podívejte se na ten rozdíl!

„Sám ani netuším, co bylo impulsem k tomu, proč jsem se rozhodl zhubnout. Celý život jsem byl na svou obezitu zvyklý, nevadilo mi to, ale zničehonic mě to začalo rozčilovat. Asi bych použil i ostřejší výraz pro to, jak mě to štvalo,“ směje se moderátor.

Jednoho dne se zkrátka rozhodl, že po desítkách diet vyzkouší nový druh operace, kterou podstoupilo v rámci testování zatím jen pár lidí v republice. „Zavedou vám bez narkózy do tenkého střeva půlmetrový tenký plastový rukáv, který zamezuje vstřebávání živin. A to je celý ten zázrak. Jím zhruba stejně jako dřív, jen menší porce a jím častěji. Má to výchovný efekt v tom, že když toho sním víc, tak mě to bolí,“ vysvětluje moderátor, který měl trauma, že si úbytku jeho váhy dlouho nikdo nevšímal.

„Proto jsem s sebou začal vozit v autě láhev vína s tím, že ji dostane první, kdo mě pochválí, že jsem zhubl. To byl ale nakonec prezident Miloš Zeman, u kterého jsem byl na Hradě, a víno zůstalo v autě. Jednou mu ho snad budu moci předat,“ věří Xaver.

Ten zatím k menším porcím jídla přidal alespoň chůzi. Denně ujde šest tisíc kroků. „Jinak sport nesnáším, dokonce i v televizi ho nemusím. Jsem kavárenský povaleč, takže když mi lékař řekl, že bych měl začít sportovat, našel jsem si svůj druh sportu a začal hrát poker,“ dodal vtipně Veselý.

Podobného úspěchu jako Luboš dosáhl i Jiří Hromada, prezident Herecké asociace. Ten za pomoci dělené stravy zhubl dokonce už 85 kilogramů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám