Hlavní obsah
Článek

Sama řešila finanční problémy, na její fitko byly dokonce uvaleny exekuce ve výši 340 tisíc korun. A i když ještě nejsou potíže u konce, cvičitelka Hanka Kynychová (55) se dál věnuje svým charitativním aktivitám pro děti z dětských domovů. Právě na soustředění k akci Hejbejte se a zpívejte jsme se s ní setkali.

Hanka je tak trochu Jekyll a Hyde. Ve společnosti ji potkáváme v odvážných šatech bez podprsenky, ve svém fitku se ale starala o děti z dětských domovů jako o vlastní. "Tyhle dvě polohy se ve mně neperou. Baví mne, když se můžu z tepláků převléknout do krásných šatů, protože v tělocvičně bývám celý den," vysvětlila.

Naštěstí svými odvážnými modely neodradila sponzory, které se jí stále daří na charitu shánět. "Doby, kdy jsem dostávala víc peněz, jsou ale dávno pryč. Smířila jsem se s tím, a proto jsem také projekt začala dělat méně nákladně. Třeba u mne v tělocvičně, abych nemusela někde platit pronájem. I děti jsou ubytovány blízko, aby se zmenšily i náklady na dopravu. Snažím se šetřit a vždycky nějakého sponzora najdu. Když dám dohromady dvě stě nebo tři sta tisíc, tak jsem za ně vděčná," svěřila nám.

"Vždycky se mi daří něco vybártrovat, anebo jsou ke mně lidi vstřícní, takže se mi daří dopřát dětem tyhle chvíle i samotné finálové závody. A je to radost i pro mne, protože je to emočně neskutečně dobíjející. Na týdenní soustředění v rekreačních střediscích, na které jsem i přispívala, už to není. Ale jsem ráda, že dětské domovy u tohoto projektu zůstaly, i když je to pro ně nákladnější. Mohou si totiž vybrat, jak s dětmi léto prožijí. Samy na to totiž finanční prostředky mají, anebo si seženou nějaké sponzory," upřesnila.

Vrátili jsme se k její vlastní finanční situaci. "Asi narážíte na to, že v nadačním fondu jsou nějaké peníze. Ale nikdy bych si nedovolila, a ani účetní by to nedovolila, abych je někam přelévala. Takže peníze z fondu se nikdy nepoužily k tomu, abych zaplácla nějaký svůj neduh. Snažím se, abych měla své problémy brzy vyřešené. Už se blýská na lepší časy," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám