Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Daniel Landa (55) ještě musí svatozář na chvíli odložit! Když se dozvěděl, že mu mladý nevychovaný floutek poničil luxusní porsche a způsobil na něm škodu za šedesát tisíc korun, nejdříve zuřil, pak ale začal mít o hocha strach, protože na sociálních sítích se lidé připravovali na veřejný lynč. Proto je prosil, aby vše nechali na policii. Jenže nakonec se nad klukem, s nímž se sešel, slitoval a odpustil mu. Avšak ochránci zákona a veřejného pořádku ne!

Petr V., který v Praze studuje gymnázium, se ve středu dostavil na policejní služebnu, následně byl po výslechu obviněn z trestného činu poškozování cizí věci. Za to mu v případě uznání viny hrozí až rok vězení.

Policie ví, že se s Landou už potkal a také už zaznamenala zpěvákovu myšlenku, že stáhne veškerá obvinění, ale zatím na to neslyší.

„Poškozený nemůže nijak zakázat, aby se pokračovalo v trestním stíhání. Může samozřejmě dojít k tomu, že v průběhu řízení policejní orgán rozhodne o zastavení stíhání. V tuto chvíli však vyšetřování pokračuje. Do budoucna se nedá vyloučit, že pokud poškozený bude souhlasit a obviněný uhradí škodu, že k zastavení trestního stíhání dojde. Je tam několik zákonných podmínek,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková.

Video s vandalským činem mladíka vidělo po celém světě již několik miliónů lidí, většina z nich byla silně rozhořčená a chlapci přáli to nejtvrdší potrestání. Zatím se zdá, že z toho vyvázne téměř bez ztráty věnečku. A možná od Landy ještě dostane i lupeny na jeho zářijový Velekoncert pro sto tisíc fanoušků nebo podepsanou novou desku, kterou usilovně chystá.

Reklama

Další články

Načítám