Hlavní obsah
Článek

Zatímco většina známých osobností zamířila o dovolené k moři, Halina Pawlowská (69) byla výjimkou. V Česku jsme ji měsíc neviděli, spisovatelka strávila čtyři týdny v toskánských lesích.

"Byli jsme v Itálii, v Toskánsku, v lese. Pozorovala jsem gumovníky, které jsou tam chráněné, potkala jsem dikobrazy, kolouška, želvy a kance," vyprávěla. Dny ale netrávila jen pozorováním přírody, ale také přípravou dvou nových projektů.

"Psala jsem knížku Manuál zralé ženy, to mi šlo samo, měla by vyjít ještě do Vánoc, a dokončovala jsem kuchařku," prozradila. Bude opět plná lahůdek vytuněných smetanou a sádlem, z nichž výživoví poradci zrovna neskáčou radostí do stropu?

"Zdravá strava je strašně hypotetická záležitost. Zrovna jsem přijela od alergologa a ten mi zaníceně vysvětloval, že pokud jde o zdravý a nezdravý cholesterol, tak vědecky vůbec není dokázané, že léky, které ten nezdravý snižují, vůbec pomáhají," řekla Super.cz před besedou, kterou měla na letní scéně na pražské Harfě.

"Ono je vůbec vědecky dokázáno hodně málo věcí a já se držím svojí rodiny. Moje teta Vasilina se dožila 104 let, strýc Štěpán 102, můj tatínek devadesáti, ale zemřel po úraze, mojí mamince bylo 95, tetě Anče je 94. Stále se hledají nové klíče k životu a možná je lepší se otočit zpátky a podívat se, co se jedlo dřív. A sádlo už rehabilitovali i v Americe," smála se Halina.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám