Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V rámci festivalu Prague Pride se ve středu chystá přednáška americké řádové sestry Jeannine Gramickové s názvem O šikaně v církvi a mimo ni. Na přednášce prý rozhodně nebude chybět Ester Janečková, která společně s Lejlou Abbasovou moderovala zahajovací koncert na Střeleckém ostrově a která v rámci festivalu LGBT menšin propaguje poradnu S barvou ven.

Bývalou moderátorku pořadu Pošta pro tebe dopálilo, když kardinál Dominik Duka zakázal vystoupení jeptišky na půdě Akademické farnosti při kostele Nejsvětějšího Salvátora. „Velmi mě to rozčílilo,” nechala se slyšet moderátorka.

Pro moderátorku pořadu Sama doma je to velmi osobní téma. Její čtrnáctiletý synovec Filip se loni v únoru oběsil na zahradě rodinného domu, protože už dál nemohl snášet postoj okolí k homosexuálům. „Myslím si, že je velmi důležité o tomto tématu mluvit. Není dobře tvářit se, že tento problém není, protože v této společnosti je homofobie stále a v církvi ještě víc. Hlavním cílem věřících by měla být láska a homofobie a někdy až nenávist tomu odporuje,” říká Ester Janečková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám