Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ani populární zpěvák a textař Vašo Patejdl (60), který je neodmyslitelně spjat se slovenskou legendární kapelou Elán, čas nezastaví. V říjnu oslaví už jednašedesáté narozeniny a jeho vlasová pokrývka každým rokem řídne a řídne.

Fanoušky však rozhodně nechce zklamat, a tak ho na koncertních pódiích pořád vídají s jeho typickým copánkem, jenž patří už po desetiletí k jeho poznávacím znamením.

Patejdl je s Elánem zvyklí vystupovat před tisícovkami fanoušků. Zatím poslední koncert Elánu proběhl letos v červnu na Slovensku a navštívilo ho neuvěřitelných 20 tisíc lidí. Vašo Patejdl ale rád zkouší stále něco nového a uplynulý víkend dopřál několika málo vyvoleným unikátní zážitek.

Zúčastnil se totiž druhé zastávky projektu Jedeme řeky, který proběhl v rámci roadshow Mapy.cz. Ve vodáckém kempu na Vltavě zazpíval pro několik desítek návštěvníků, kterým vytvořil perfektní atmosféru.

“Mám strašně rád výzvy a posadit se k táboráku s pianem výzva rozhodně byla. Atmosféra ale byla skvělá a myslím, že se to dnes povedlo úžasně,” svěřil své dojmy sympatický zpěvák.

Přímo u vody si mohli lidé v kempu poslechnout nejen hity Elánu, ale i písničky, které napsal pro své hudební kolegy (jako například Po schodoch pro Richarda Müllera).

Vašo přijel do kempu v dobré náladě a sám s nadsázkou během rozhovoru s moderátorem Martinem Hrdinkou pronesl, že jeho osobní život určitě v kempu nikoho nezajímá, protože si už všichni mohli několikrát v tisku přečíst, že opustil svoji ženu a dokonce si už stihl najít novou manželku. A jak vlastně Vašo tráví horké léto?

„Přiznám se, že mám docela pracovní léto. Byli jsme teda s manželkou také na týden v Irsku testovat irskou whisky a užívat si krásnou krajinu. Teploty, které u nás máme, mi ale bohatě stačí a nikam k moři nepotřebuju. Možná až na podzim, nebo na jaře, uvidíme,” nechal si otevřená vrátka.

Vodácká atmosféra ho však naprosto nadchla a byl rád, že ji mohl zažít poprvé alespoň v prostředí kempu. Kromě Patejdla zahráli u Vltavy například legendární Rangers a jejich mladší zástupci  ze skupin Calm Season, Black Lion, Mimosféry a FiHa.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám