Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jedna z nejrespektovanějších českých hereček bude znovu okupovat řadu měsíců televizní obrazovky! Jak jsme uvedli již před časem jako první, Libuše Šafránková (†68) kývla na hlavní roli češtinářky a učitelky hudební výchovy Elišky Holoubkové v chystaném obřím seriálu televize Nova s pracovním názvem Gympl.

Nyní se nám podařilo získat první záběry z natáčení. Manželka Josefa Abrháma je na nich s ředitelem školy v podání Karla Heřmánka. Maskéři však bývalé Popelce bohužel předepsali brýle, v kterých vypadá o mnoho let starší. Bez nich je Libuška stále jednou z nejkrásnějších českých hereček současnosti.

Ve velkém televizním seriálu z prostředí osmiletého gymnázia se kromě Šafránkové, Heřmánka a Daniely Šinkorové, jejíž účinkování v seriálu Super.cz také exkluzivně odhalil jako první, představí i další hvězdy. Zuzana Bydžovská, Ondřej Brzobohatý coby mladý nadějný učitel, jenž změní vztahy na škole, Milan Šteindler v roli hospodáře či Václav Kopta jako ztřeštěný školník.

Příběh se točí kolem osudů kantorů a žáků školy, která vykazuje špatné výsledky a má před sebou poslední rok existence. Mezi žáky jsou jak rozmazlení synáčkové zbohatlíků, tak děti ze sociálně slabších rodin. První řada seriálu, který má pod palcem šéfka projektu Ordinace v růžové zahradě Lenka Hornová, je již natočená. Nyní je v postprodukci. Nova ji pravděpodobně nasadí nejdříve na jaře příštího roku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám