Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na Slovensku je Zuzana Smatanová pěveckou hvězdou, ale ani u nás není její jméno neznámé. Dlouho jsme o ní ale neslyšeli. Teď se nám připomněla, paradoxně díky tvorbě jiného interpreta - kapely Polemic, která ji obsadila do videoklipu k písni Poď s nami.

Smatanová si v něm spolu s Adelou Banášovou, v Čechách rovněž velmi známou Slovenkou, a producentem Petrem Sanchezem Sanigou zahrála porotkyni talentové soutěže. A ač klip není prvořadě o ní a vystupuje v něm mnoho postav, mimo jiné všichni členové kapely nebo Jaro Slávik, ji nepřehlédnete. Vypadá totiž výborně, snad lépe než v dobách zatím své největší slávy (v letech 2005 - 2010 byla slovenskou zlatou slavicí).

Ale zpět k její roli - v klipu ztvárnila takzvaného kata, tedy nejpřísnějšího porotce soutěže. „I když jsem s tím neměla předchozí zkušenosti, velmi mě to bavilo. Myslím, že to bylo opravdu vtipné,“ řekla k natáčení, které měl na starosti režisér Marek Mackovič.

„Během vymýšlení námětu mě napadlo více variant, ale nápad s talentovou soutěží se nám líbil ze všech nejvíc. Pak už jsme celou ideu s Polemicem tvořili společně. A to se mi na muzikantech z kapely líbí, že se stávají aktivní součástí procesu. Každý vloží něco ze sebe a to je osvěžující,“ dodal režisér.

Polemic je osmičlenná slovenská hudební skupina založená v roce 1989 v Bratislavě. Patří mezi nejznámější slovenské kapely, oblíbení jsou i v České republice. Během svého působení koncertovali v Polsku, Německu, Švýcarsku, Itálii, Chorvatsku či Anglii.

Reklama

Další články

Načítám