Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Je sice vyhlášenou dietářkou, ale výborně vaří a sama dokáže nad plným talířem taky pěkně zhřešit. Petra Janů (71), která si bedlivě hlídá svou postavičku už jenom proto, že nechce strašit lidi, od čtyřicítky moc dobře ví, co je disciplína. Během letních měsíců, kdy vítá své kamarády na chalupě, ovšem klidně vyvařuje kalorické bomby.

„Včera bylo uzené koleno s kaší, večer grilování. A dneska? To jsem pro změnu dělala klasickou kachnu se zelím a bramborovým knedlíkem. Když můžu své hosty zničit jídlem, jsem nejspokojenější,“ směje se zpěvačka, která se i u těchto jídel úplně nehlídá a uždibuje.

„Kachnu se zelím a knedlíkem jsem si dnes v poledne dala taky. Na tu bych se fakt nevydržela jen dívat. Ale bude to draze zaplaceno, nemyslete si,“ prohlašuje Petra, která kromě pravidelného cvičení, které nezanedbává ani uprostřed jihočeských hvozdů, pravidelně vychází na kilometrové pochody do lesa.

„Potřebné kalorie je potřeba spálit. Takže místo vylehávání vyrazím vždycky s hůlkami do lesa. Mám už v lese své trasy. Ta nejdelší má devět kilometrů,“ chlubí se zpěvačka, která tráví léto na chalupě, odkud vyráží na vystoupení a taky do lázní Třeboň, kde každý rok absolvuje údržbu své tělesné schránky. Letos navíc ještě nedaleko trénovala se svou novou kapelou Amsterdam.

„V polovině srpna máme první koncert v Rožnově pod Radhoštěm. No a pak už to pojede. V listopadu opět startuje společné turné s Věrou Špinarovou, které má letos 10 koncertů a končí 15. prosince v Lucerně,“ uzavírá nestárnoucí diva.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám