Hlavní obsah
Článek

Herec František Peterka (93) zažíval opravdu velké trápení! Po zlomenině krčku, kvůli níž byl dlouho ve špitále (se zdravotními problémy už ostatně laboruje delší dobu), se dostal na invalidní vozík, jenže kvůli rozbitému kolečku z něj během čtyř měsíců třikrát vypadl. „Musel jsem se odstrkovat berlemi, jak se to kolečko netočilo. Proto se mi stávalo, že jsem se najednou propadl a ono se to na mě zbortilo. Tyhle pády jsem měl celkem tři,“ svěřil se Krakonoš, který doteď kromě zlomeniny bojoval i s infekcí plic.

Toho rozplakalo, když darem dostal funkční vozík. „Ale to byly rány! Až jsem si říkal, jestli se mi něco nezlomilo... Musel jsem si dávat velký pozor. Syn to naolejoval, ale za chvíli to bylo zase,“ svěřil se Aha! Peterka.

Ten právě dlí v léčebně dlouhodobě nemocných. Tam rehabilituje tak, že neustále dokola chodí po chodbě zařízení. Instalovali mu tam kvůli tomu zábradlí. „Nemůžu to dělat každý den, protože je třeba nohy také uvolňovat. A k tomu používám právě vozík, na kterém se rychle odstrkuju patami a tím ty nohy uvolňuju. A to bylo předtím kvůli špatnému kolečku skoro vyloučený,“ dodal oblíbený herec.

Reklama

Další články

Načítám