Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Doma nebývá nikdo prorokem. To v Čechách platí v mnoha oborech a speciálně ve vrcholovém modelingu. Málokdo třeba v Čechách a na Slovensku ví, že pařížské přehlídky Haute Couture ovládla nová generace českých a slovenských modelek. Jména Eva Klímková, Magda Havlíčková, Barbora Brušková či Barbora Koláriková už se Francouzi začínají učit správně vyslovovat, holky se totiž stávají novými tvářemi přehlídkových mol.

V Paříži nebylo jediné důležité přehlídky, kde by se jedna nebo rovnou tři z nich neobjevily. Dior, Chanel, Viktor & Rolf, Jean Paul Gaultier, Elie Saab, Maison Margiela, Fendi či Dolce & Gabbana jsou jen některé ikonické značky, které si mladé Češky a Slovenky vybraly, aby předvedly jejich tvorbu vysokého krejčovství.

Všechny tyto mladé talenty mají jedno společné. Svoji kariéru začaly v soutěži Schwarzkopf Elite Model Look pro Českou a Slovenskou republiku. Národní finále této nejprestižnější modelingové soutěže se opět uskuteční začátkem září ve Španělském sále Pražského hradu.

„Jsem moc rád, že se našim modelkám tak extrémně daří. Je to určitě odraz jejich potenciálu, ale i skvělá práce týmů lidí nejen z Elite Praha a Elite Bratislava, které se o jejich management starají,” říká ředitel české pobočky Elite Model Saša Jány a jedním dechem dodává: „Těší mě, že právě naše soutěž již více než pětadvacet let startuje kariéry českých a slovenských topmodelek.”

Zmíněná soutěž pomohla na špici takovým modelkám, jako jsou Linda Vojtová, Michaela Kocianová, Kristína Chrásteková, Hanka Jiříčková, Michaela Hlaváčková či Denisa Dvořáková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám