Hlavní obsah
Článek

Sexuální skandál kdysi všemi zbožňovaného Billa Cosbyho dál hýbe Amerikou. Počet žen, které po letech promluvily o údajných praktikách zneužívání dnes osmasedmdesátiletým komikem, hercem a aktivistou, se stále zvyšuje. New York Magazine dal nyní jasně najevo, na čí straně stojí, a to obálkou, na niž otiskl pětatřicet žen, které měl v minulosti Cosby omámit a sexuálně obtěžovat či zneužít. Poslední židle je zatím volná, jelikož se předpokládá, že znásilněných může být mnohem více.

Ke zneužívání mělo docházet od poloviny 60. let, kdy měl Cosby oběti omámit drogami a posléze v tajnosti, obvykle na hotelovém pokoji, zneužít. Ačkoli první případy se objevily už na počátku nového milénia, aféře se nevěnovalo zdaleka tolik pozornosti, co posledního více než půl roku. Do té doby se herci dařilo se s ženami vyrovnat mimosoudně.

Případ se znovu naplno otevřel loni v listopadu, kdy jej herečka Barbara Bowman obvinila z toho, že ji znásilnil v době, kdy jí bylo pouhých 17 let. Komik prezentující se jako milující otec od rodiny jí nabídl pomoc při počátečních krocích kariéry. Barbaru měl tehdy pod vlivem návykových látek opakovaně znásilnit.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám