Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Plánujete romantickou dovolenou ve dvou a nejste si úplně jistí, kam vyrazit? Portál dovolena.cz pro vás připravil pět míst, se kterými při výběru letošní dovolené rozhodně nešlápnete vedle. Španělské pobřeží, Kanárské ostrovy nebo exotická Kuba totiž představují dokonalou kombinaci slunce, moře a jedinečných zážitků.

Barcelona – španělská kráska s bělostnými plážemi a kouzelnými zákoutími

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Slunce, moře, nekonečné pláže a jako bonus jedinečné secesní stavby – Barcelona nabízí skvělou kombinaci pro všechny, kteří si chtějí během dovolené užít relaxaci na pláži i toulky po romantických zákoutích jedné z nejkrásnějších evropských metropolí. Současnou tvář dal Barceloně architekt Antoni Gaudí, který vytvořil nejznámější barcelonský monument - chrám Sagrada Família. Neobyčejným počinem architekta Gaudího je také park Güell s výraznými architektonickými prvky. Je to místo předurčené pro večerní procházky ve dvou - při svojí návštěvě katalánské metropole jej rozhodně nesmíte minout.

Bulharsko – luxusní dovolená za hubičku

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Křišťálově průzračná voda, zlatavý písek a široké pláže – favoritem last minute zájezdů letošního léta je Bulharsko. Ideální je především pro rodiny s dětmi, které ocení pozvolný vstup do moře, ale například letovisko Slunečné pobřeží je jako stvořené i pro dovolenou zamilovaných párů. Jde o živé letovisko s bohatými možnostmi zábavy. Z lehátka si můžete odběhnout do taverny na pláži na vynikající čevapčiči, šopský salát s bílým chlebem a hned se zase vrátit k moři. Vodních radovánek si můžete užívat i ve zdejších akvaparcích, které rozhodně nejsou určené pouze pro dětské návštěvníky. A pokud budete chtít společně vyrazit za historií, vydejte se do starobylého města Nesebar.

Tenerife – ostrov věčného jara s nádhernými horskými vesničkami

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Největší z Kanárských ostrovů je rájem po milovníky koupání a odpočinku u moře. Po celý rok tady panuje příjemné klima a exotické pláže s tmavým pískem lákají každý rok desetitisíce návštěvníků. Nálepku destinace, kterou vyhledávají pouze plážoví povaleči, ale získalo Tenerife neprávem. Sloupněte ji a objeví se před vámi nádherné hory, zelená příroda a nečekaná dobrodružství. Stačí si půjčit motorku, nazout pevné boty a vyrazit. Úžasný zážitek slibuje výlet do bývalé pirátské vesnice Masca. Vychutnejte si atmosféru tohoto místa a pak sestupte roklí Barranco de Masca k moři. I když je to náročná túra, vynaložené úsilí vám vynahradí nádherná krajina a romantické útesy končící v moři.

Kuba – jedinečná atmosféra karibského ostrova s americkými veterány

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Dovolená na Kubě se vlní v rytmu salsy, chutná po Cuba Libre a voní po doutnících. Díky svojí izolaci se Kuba stala výjimečným skanzenem minulosti a dodnes nabízí skvělé zážitky. Svezte se v nablýskaném americkém veteránu z 50. - 60. let minulého století a plnými doušky si užijte západ slunce na pobřeží Karibského moře. Nejslavnější pláží je Varadero s délkou 20 km, na němž převládá jemný zlatavý písek a tyrkysové zátoky. Při objevování Kuby nevynechejte Havanu, která je nejkrásnějším městem Latinské Ameriky. Ne nadarmo se jí přezdívá Paříž Karibiku. Právě teď startuje prodej first minute zájezdů do exotických destinací a zájezd na Kubu se tak dá pořídit za opravdu výhodné ceny.

Slovinsko – termální lázně jako ideální pro odpočinek ve dvou

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Spíše než týden u moře chcete se svojí láskou nechat děti u babičky a strávit prodloužený víkend relaxací? Vydejte se společně do termálních lázní do Slovinska, které se svými 87 prameny směle konkuruje i lázeňským velmocem Maďarsku a Islandu. Vydejte se třeba do resortu Banovci, který leží uprostřed nedotčené přírody v blízkosti města Ljutomer. Zdejší termální prameny obsahují vyšší množství fluoridů a mají blahodárný účinek na kosti, klouby nebo svaly. Náležitě je prohřejí, protože teplota pramenů se pohybuje okolo 60 stupňů Celsia. Zdejší hotely mají bohatou nabídku masáží a dalších wellness aktivit, které si společně se svým partnerem náležitě užijete.

Další články

Načítám