Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tak to je neuvěřitelné. Soutěžící show Česko Slovensko má talent Milan Šatník má nečekaného fanouška. Do semifinálového kola ho přijel podpořit osobní tajemník Freddieho Mercuryho! Sedmnáctiletý soutěžící ho zná už delší dobu.

Peter Freestone byl osobním asistentem, komorníkem a kamarádem světové legendy, zpěváka kapely Queen – Freddieho Mercuryho. Teď žije v Česku a zajímá se o místní hudbu, kterou chce proslavit i za hranicemi. A proslavit chce i sedmnáctiletého Milana Šatníka. Osobně ho přijel podpořit na natáčení Česko Slovesnko má talent.

Sedmnáctiletý Milan Šatník z Jeníkovic miluje skupinu Queen od dětství: „Ke Queenům jsem se dostal díky rodičům. Pravděpodobně je poslouchali už při početí, protože písničku I Want to Break Free jsem s dřevěnou kytarou v ruce zpíval už ve dvou letech,“ směje se Šatník, který coby zpěvák vystupuje v kapele se svým otcem. Jako správný fanoušek samozřejmě nevynechá žádnou akci spojenou s legendárními Queeny. Na jedné takové potkal i Petera Freestonea.

„Původně jsem si šel jenom pro fotku a pro podpis. Za pár dnů jsem byl ale natolik drzý, že jsem mu napsal na Facebook – a od té doby spolupracujeme. Peter mi pomáhá s dechem i se správnou anglickou výslovností a samozřejmě hodně se bavíme i o Freddiem,“ vypráví Šatník.

Peter Freestone dnes žije v západních Čechách a věnuje se především propagaci akcí, které jsou spojeny se skupinou Queen a jménem Mercury. Jako osobní asistent Freddieho Mercuryho pracoval dvanáct let. „ V podstatě jsem se staral o chod celého jeho života – zvedal jsem telefony, platil účty, chodil nakupovat, připravoval mu věci tak, aby se mohl maximálně věnovat hudbě,“ říká.

„Když šel někam, kde bylo víc než deset lidí, nikdy nešel sám, vždycky musel mít někoho po boku, aby se cítil bezpečně. Bavil se vždycky jen s lidmi, které už znal, do konverzace s cizími se moc nepouštěl. Byl velmi tichý, ale mně ve vzpomínkách navždy zůstane se širokým úsměvem na tváři,“ líčí Freestone, který žil s Mercurym v Londýně, Mnichově a New Yorku. A byl s ním i ve chvíli, kdy umíral. O slavném zpěvákovi napsal knihu „Freddie Mercury – Důvěrné vzpomínky člověka, který ho znal nejlépe,“ která je k dostání i v Česku.

Reklama

Další články

Načítám