Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve věku 94 let zemřela Mildred Joanne Smith, jejíž herecká kariéra byla sice krátká, ale i přesto mnohými respektovaná. Podle její rodiny odešla na věčnost v neděli 19. července. Informaci přinesl server The Hollywood Reporter.

Smith ve 40. letech minulého století zářila na Broadwayi, kde stihla účinkovat ve čtrnácti různých představeních jako Men To The Seas, Mamba's Daughters, Forward The Heart, A Long Way From Home a dalších. Největší zásluhy jsou jí ovšem připisovány za to, že se jí podařilo prolomit bariéry a být jednou z prvních Afroameričanek, které stanuly na divadelních prknech proslulého Broadwaye. Zlomovým byl v tomto ohledu muzikál Beggar’s Holiday, v jehož příběhu se do ní zamiloval herec bílé pleti Alfred Drake.

Před kamerou se Mildred příliš dlouho neohřála, ale byla u zrodu jiní velké hvězdy - Sidneyho Poitiera. V jeho debutu z roku 1950 No Way Out ztvárnila jeho manželku. O pouhé dva roky později ovšem její kariéru ukončila velká tragédie.

Smith byla jednou z přeživších během letecké nehody při cestě do Newarku v New Jersey, během níž zemřelo 25 pasažérů z celkového počtu 59 osob na palubě. Herečka utrpěla vážná zranění včetně zlomeniny páteře a žeber. Poté, co se zcela zotavila, účinkovala ještě s Dukem Ellingtonem a Billym Strayhornem v muzikálu Cockles And Champagne v Londýně,

ale zanedlouho od profese herečky upustila a začala pracovat jako editorka magazínu Our World a následně učila na střední škole v New Yorku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám