Hlavní obsah
David Zápal
Článek

tři srdeční kolapsy má za sebou představitel legendárního majora Zemana Vladimír Brabec (81). Jak se nyní ukazuje, za vším bude pravděpodobně starost o jeho manželku, která je sama těžce nemocná. Naděžda (84) má Alzheimerovu chorobu.

Právě kvůli její nemoci Brabec zkolaboval a sedm dní ležel ve špitále v kómatu. „Maminka je těžce nemocná. Je to alzheimer, prostě demence, a tatínek si s ní už zažíval peklo,“ svěřila se deníku Aha! dcera manželů Helena Brabcová.

Podle ní to má tatínek s její matkou hrozně těžké a jeho tělo péče o ni vysiluje. Kvůli její nemoci se ostatně nemohli za nemocným Brabcem dostat ani záchranáři, zapomněla si totiž doma klíče, byt museli otevírat hasiči.

Helena Brabcová má nyní matku ve své péči a říká, že nechápe, jak její otec péči o svou ženu mohl zvládnout. Prý je sama už strašně vyčerpaná. Až se zdravotní stav Vladimíra Brabce zlepší, bude se ale starat i o něj.

Alzheimerova choroba narušuje část mozku, člověk postupně ztrácí paměť a schopnost logicky myslet. Nastupuje demence, o pacienta je třeba nepřetržitě pečovat. Nemoc zasáhla například zesnulého Petra Hapku, bojuje s ní nyní i Květa Fialová.

Reklama

Další články

Načítám