Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Již jsme vás informovali o tom, že Janu Hrušínskému selhalo zdraví a musel podstoupit v krátkém časovém sledu hned dvě vážné operace. Herci praskl žlučovod, tepna a ke všemu se přidal ještě oboustranný zápal plic, a tak ho lékaři skoro dva týdny udržovali v umělém spánku.

Známému umělci se udělalo špatně přímo na jevišti během představení hry Práskni do bot. Několik dní ale odkládal návštěvu lékaře, naštěstí do nemocnice v Krči dorazil minutu před dvanáctou. „Praskl mi žlučník a musel jsem okamžitě na sál. Při operaci se mi staly věci, které se dějí člověku třeba během patnácti let a někomu se nestanou vůbec za život. Praskl mi žlučovod a všechno se mi lilo přes játra a ledviny do celého těla. Do toho se mi odtrhla velice úzká tepna, která vede k srdeční aortě, a praskla. Na jedné straně se z toho začala valit krev, na druhé do toho šlo všechno špatné ze žlučovodu. A já jsem to vdechl. Začal jsem se dusit, takže mi museli udělat tracheotomii. A do toho jsem dostal oboustranný zápal plic,” popisuje hrůzný sled zdravotních komplikací Hrušínský v rozhovoru pro deník Aha!.

Herec, který byl už jednou nohou na druhém břehu, se nezvykle rychle uzdravuje. Už je v domácím léčení, kde podstupuje čtyřikrát do týdne rehabilitační cvičení. Představitel filmových princů se jen těžko staví na nohy a učí se znovu chodit. „Chodím zatím velmi opatrně a téměř stařecky, musím se tomu smát. Když jsem se probudil z umělého spánku, tak jsem byl jako mimino. Neuměl jsem si ani sáhnout na hlavu, natož chodit. Vůbec jsem se netrefil. Jelikož jsem měl otevřený krk a v sobě hadičky, tak jsem ani nemluvil. Domlouval jsem se pomocí velkých písmen,” řekl v rozhovoru.

Jan Hrušínský dělá skutečně velké pokroky, už chodí bez speciálního chodítka, a někdy dokonce odkládá hůl. Rád by se dal co nejdříve do pořádku, ale na druhou stranu v rozhovoru vyjádřil přání, aby neztratil pokoru a necítil se opět nesmrtelný.

Související témata:
Aorta

Reklama

Další články

Načítám