Hlavní obsah
Článek

Původně to vypadalo, že údajní kamarádi nechvalně proslulého Josefa Rychtáře (65) na říčanské policii jeho poslední „nedorozumění“ s exmanželkou Darinou Novou (66), jež tvrdí, že ji měl opět napadnout, a ještě jí v domě stavěl barikády, shodí ze stolu a předají ho jako pouhý přestupek k projednání městskému úřadu. Jenže jak se podařilo Super.cz zjistit, soudem pravomocně odsouzený násilník Josef Rychtář by se teď měl začít bát, jestli náhodou nepřestřelil!

„Darina měla velké bolesti, bolela ji strašně hlava a měla problémy s krční páteří. Přísahala mi, že to nehraje jen kvůli tomu, aby mu zavařila, že jí prostě asi blbě hnul krkem. A co vím, na nemocenské kvůli tomu strávila čtrnáct dní a ještě pokračuje v rehabilitacích,“ řekla Super.cz kamarádka bývalé choti Rychtáře.

Kdyby mu bylo prokázáno, že se skutku dopustil, mohl by být případ říčanskému úřadu odebrán a musela by se jím podle oslovených právníků opět zabývat policie. „Šlo by o takzvanou prostou újmu na zdraví. Byla by splněna podmínka, že porucha zdraví by omezila poškozeného v běžném způsobu života po dobu nejméně jednoho týdne. Samozřejmě ale vždy záleží na posouzení konkrétního případu,“ dozvěděli jsme se.

Nová už dříve naznačila, že policie v Říčanech nekoná tak, jak by očekávala, a že ani nezareagovala dostatečně na její prosbu o vykázání násilníka z domu. „Podnikám patřičné kroky, opravdu se tím budu podrobně zabývat. Nenechám se dále beztrestně napadat,“ uvedla již dříve.

Reklama

Další články

Načítám