Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Hollywoodský herec s italskými kořeny Alex Rocco prohrál boj se zákeřnou nemocí. Poslední dny svého života strávil s rodinou v losangeleském předměstí Studio City.

Alex Rocco ztvárnil svou nejvýznamnější roli v legendárním filmu Kmotr, kde si zahrál majitele lasvegaského casina Moa Greena. Prostředí mafie mu ovšem bylo natolik blízké, že se do něj zapletl i mimo Hollywood. V roce 1961 se jeho přítelkyně Bernie McLaughlin stala obětí řádění irského gangu v Bostonu. Rocco byl kvůli podezření z vraždy zadržen, ale nikdy nebyl obviněn. Herec se v minulosti netajil svou příslušností ke gangu The Winter Hill.

Kromě Kmotra se Alex Rocco objevil také ve filmech V roli kaskadéra, Sejmi Eso a Svatby podle Mary. Jeho hlas zazněl také v sitkomu Simpsonovi, kde namluvil postavu producenta Rogera Meyerse Jr.

„Jsem nesmírně šťastný, že jsem s ním mohl spolupracovat. Vždy měl v kapse dobrou radu a byl připraven poskytnout náruč, když to byla potřeba. Po jeho úmrtí je na světě o jeden div méně,“ reagoval na smrt Alexe Rocca Jeffrey Dean Morgan, který hrál v seriálu Město divů jeho syna.

Reklama

Další články

Načítám