Hlavní obsah
Článek

Romská zpěvačka Věra Bílá (†64) si dál zahrává s úřady. Poté, co se jí město Rokycany kvůli neplacení nájemného rozhodlo vystěhovat do holobytu, přestala platit také elektřinu a plyn. "Napojila se načerno na společné prostory. To jsme jí okamžitě zarazili. Ještě byla tak drzá, že si nás objednala na opravu, že jí nefunguje elektřina," řekl Super.cz majitel správcovské firmy Zdeněk Smejkal.

Zpěvačka jako jediná odmítla odkoupit za padesát tisíc korun byt v domě, ve kterém žije už desetiletí. Proto jí město nabídlo náhradní bydlení s levnějším nájemným. Všechny lokality ale odmítla a nakonec přestala také platit nájemné. Na soudě už tak leží žaloba na vyklizení bytu. "Má čas do osmého dubna, pak soudce může rozhodnout bez nařízení jednání. Budou jí přiděleny náhradní prostory. Pokud však ani tam nebude tři měsíce platit, skončí na ulici bez náhrady," informuje Smejkal.

Bílá se obhajuje tím, že je bez peněz, má na smrt nemocného manžela a že by Rokycany měly být shovívavější. Přitom však nedávno znovu byla viděna v hernách, v kterých za poslední léta utopila údajně stovky tisíc korun. Město reaguje na její citové vydírání tím, že se k ní chovalo doteď nadstandardně a dál u ní bude postupovat jako u každého problémového nájemníka.

Související témata:
Neplacení

Reklama

Další články

Načítám