Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jeden týden státnice, druhý v nemocnici v bezvědomí a třetí úspěch v Jižní Koreji! Herec Lumír Olšovský (50) nechápavě kroutí hlavou nad rozmanitostí života. Před pár dny byl v ohrožení zdraví, když ho na skútru smetlo protijedoucí auto a způsobilo mu zlomeninu žebra a další zranění. Tento týden ale vstal z postele a odletěl si s partnerem Pavlem Bárem a ansámblem Národního divadla moravskoslezského pro ocenění za muzikál Fantom Londýna.

Jde o dílko, k němuž životní partneři napsali libreto a jež se hraje i v Praze, kvůli podobnému názvu s konkurenčním muzikálem ale pod názvem Přízrak Londýna. A jeho ostravská verze se dočkala uznání v jihokorejském Daegu na muzikálovém festivalu DIMF. Lukáš Adam (37) coby herec v hlavní roli a Jana Musilová za vedlejší ženskou roli vyhráli své kategorie. Ostravské divadlo zde odehrálo také pět představení.

Přes zlomeninu žebra Olšovský dostal povolení odcestovat. „Jen jsem si nechal stehy v noze, aby se mi to tam nerozškeblilo. Byl jsem překvapený tím, že žebro sroste samo, že se nijak nebandážuje. Hlava je úplně v pořádku, už si na vše vzpomínám. Jen hodinu po nehodě jsem byl v bezvědomí. Naposledy si pamatuju pohled na to auto, ani náraz jsem už nevnímal, pak jsem se probudil až ve vinohradské nemocnici,“ řekl Super.cz Olšovský s tím, že hodně spal a odpočíval a jeho „manžel“ se o něj skvěle staral.

A jak vůbec k nehodě došlo? „Jel jsem po hlavní, pán jel proti mně, zkřížil mi cestu, protože si mě prý nevšiml. To se stává. Vůbec netuším, jak to řeší policie. Prostě se stala nehoda, jakých se stává hodně. Neomluvil se mi, ale já nic takového nepotřebuju, prostě měl smůlu. Jel jsem ten den do televize Mňam, kde jsem měl poprvé moderovat tříhodinový přímý přenos. Poprvé jsem se tam ukázal tedy až teď ve čtvrtek,“ doplnil.

Z ocenění pro ansámbl, který v Koreji představilo na padesát lidí včetně techniků, byl nadšený. „Lidé byli z Fantoma Londýna nadšení, chtěli se nás dotýkat, fotit se s námi, pokřikovali po nás. Netušil jsem, že nás na druhé straně světa takhle ocení. Naštěstí jsem hrát nemusel, byť to hrozilo, protože ostravský představitel pana Neznámého se necítil dobře. S tím žebrem a tím vším se po zemi válet nemůžu. Aby mi tam rozbíjeli hubu a tekla mi krev, to by nešlo. A to všechno ta role obnáší. Nechá se zabít na jevišti, to bych fakt nedal,“ dodal Lumír Olšovský, který má skvělou náladu a těší se, až znovu naplno skočí do všech svých pracovních aktivit.

Reklama

Další články

Načítám