Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Iva Pazderková (44) je známá svými vystoupeními ve stand up comedy Na stojáka, se kterými dokonce nedávno vyrazila i za velkou louži. Vystupovala pro krajany v americkém Chicagu. Po návratu do Česka jsme ji ale potkali v jiné roli.

Věděli jsme, že blonďatá herečka zpívá, hodně nás ale překvapil nástroj, na který se doprovází. Je to ukulele. "Kromě toho, že je malé, tak se mi vždycky líbil jeho zvuk. Poslouchám takové alternativní kapely, které ho často používaly. A také, jak jste si jistě všimli, žiju s kytaristou a on doma ukulele měl," svěřila.

"A právě proto, že je malé a má jen čtyři struny, bylo pro mne, která nikdy na žádný hudební nástroj nehrála, nejsnazší naučit se na něj hrát. A přítel mne to naučil. Nemůžu zdaleka říct, že bych to uměla nějak skvěle, ale skládám u něj," doplnila, protože písničky, s nimiž vystupuje, jsou její vlastní.

"První album jsem vydala devět měsíců poté, co jsem na ukulele začala hrát. Jsem taková přidrzlá," smála se našemu přirovnání, že jí to trvalo stejně, jako kdyby odnosila dítě. Když jsme z ní začali tahat, zda náhodou s partnerem neplánují i opravdové miminko, jen krčila rameny. "Zatím pouze další album, které vyjde v srpnu," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám