Hlavní obsah
Článek

Americká snowboardistka Amy Purdy je právem považována za skutečnou hrdinku nejen ve sportovním odvětví. Když ji v devatenácti letech postihla meningitida, lékaři jí dávali jen dvouprocentní šanci na přežití. Amy se nakonec s infekcí dokázala poprat, i když za cenu odebrání sleziny, selhání obou ledvin a následné transplantace a amputace obou nohou pod koleny. Statečná žena ale nepropadla beznaději, naopak už po sedmi měsících s protézami stála znovu na svahu. Rok od amputace navíc skončila třetí ve snowboardové soutěži. A ve středu tato obdivuhodná žena zazářila i na udílení sportovních cen ESPY americké televizní stanice ESPN.

Dnes již pětatřicetiletá bronzová medailistka z paralympiády v Sochi (2014) sladila třpytivé minišaty se zlatým psaníčkem a sandálky. Doprovod jí dělal dlouholetý partner Daniel Gale, s nímž se před dvěma měsíci zasnoubila.

Purdy, jež se rovněž aktivně věnuje charitativní činnosti, se loni účastnila taneční soutěže Dancing With The Stars. Vedle pětinásobného vítěze show Dereka Hougha si jako první účastník po dvojnásobné amputaci končetiny vedla senzačně a skončila jen těsně za vítěznou krasobruslařkou Meryl Davis na druhém místě.

Reklama

Další články

Načítám