Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po televizním interview bývalého olympijského desetibojaře Bruce Jennera (65) s moderátorkou Diane Sawyer z letošního dubna, v němž se doznal k celoživotnímu připravování se na přeměnu v ženu, se u něj všechno převrátilo naruby. Po letech úvah a odříkání se dočkal uznání nejen z řad vlastní rodiny, ale především celé široké veřejnosti. Všichni jeho odvahu podstoupit přeměnu i v pokročilejším věku uvítali s obdivem a respektem. Již jako Caitlyn Jenner za to navíc nyní obdržel i významné uznání - cenu ESPY Arthura Ashe za odvahu.

Pro cenu si Caitlyn přišla v úžasné bílé róbě Versace s tak dokonalým make-upem, že by asi nikdo netipoval, že ještě před pár měsíci byla mužem. Za přihlížení svých devíti dětí vystoupila s děkovnou řečí trvající 25 minut, v níž mimo jiné řekla, že transsexuálové si zaslouží něco životně důležitého, a to respekt. Zároveň přiznala dřívější obavy z toho, aby svým jednáním neublížila někomu z rodiny. Poděkovala nejen dětem, ale i mamince Esther, která rovněž seděla v publiku. Sebe, i celou rodinu přitom svými slovy dovedla až k slzám.

Inspirující Caitlyn se dočká i vlastní reality show, jež ponese název I Am Cait. Světlo světa spatřily už i první záběry z natáčení, v němž Caitlyn hraje tenis v kratičké sukni. „Teď už chápu, proč ženy nosí sportovní podprsenky,“ říká ve spotu Caitlyn, jež bojuje se svým novým hrudníkem velikosti 36D.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám