Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jak Super.cz již informoval, zpěvák Jan Bendig (30) se nedávno měl stát obětí skupiny rasistů a homofobů, kteří ho napadli a vyhrožovali mu! Naše redaktorka s mladým umělcem mluvila a nešlo si nevšimnout toho, jak je z celé události nešťastný a jak se hrozně bojí!

„Kolem dvacáté hodiny večer jsem šel venčit svého pejska do pražského parku Grébovka. Chodím tam kolem místa, které jsem myslel, že je bezpečné, ale pár metrů ode mě tam byla skupinka skinheadů. Těmto lidem se vždy vyhýbám, a když je vidím, jdu jim z cesty. Oni mě ale začali sledovat, i když jsem začal zrychlovat. Jeden mě chytil silně za ruku. Radši jsem proto odhodil pejska do křoví, aby mu neublížili. Dva ze čtveřice mě chytili za ruce, jeden pod krkem. Začali se mě vyptávat, kde mám toho svého růžového manžílka nebo ženicha. A ptali se mě, jestli moje cikánská rodinka bude taky na mé svatbě, aby je mohli přijít vybouchat,“ poskytl Super.cz mrazivou zpověď Bendig.

„Vadilo jim to, že jsem Rom i gay. Pak mi jeden dal pěstí do břicha. Opravdu jsem se hrozně bál. Prý se uvidíme na svatbě a že se mám na co těšit. Mám docela strach. Přítel mě ale povzbudil, říká, že mě ochrání. Psa však venčím už jen před domem a v Praze jsem se začal bát sám chodit po ulici. Mrzí mě, že se snažím tvořit, pracuju na sobě, přesto se najdou lidé, kteří mě bezdůvodně napadají,“ dodal nešťastný zpěvák.

Co si myslíte o rasistickém útoku na Honzu Bendiga?
Je sprosté házet všechny Romy do jednoho pytle
11 %
Útočníky by měli pochytat a zavřít!
33 %
Nedělá si Bendig jen levnou reklamu?
56 %
Celkem hlasovalo 7417 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám